"4. Uluslararası Gıda, Tarım Ve Hayvan Bilimleri Kongresi” (Icofaas 2023) Sivas Bilim Ve Teknoloji Üniversitesi Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi

4. Uluslararası Gıda, Tarım ve Hayvan Bilimleri Kongresi” (ICOFAAS 2023) Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

SBTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul’un onursal başkanı olduğu, kongre başkanlığını ise SBTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tolga Karaköy’ün üstlendiği ICOFAAS 2023, 27-29 Nisan 2023 tarihlerinde çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. Uluslararası nitelik taşıyan Kongre’ye, Almanya, Ukrayna, İsviçre, Türkiye, Moldova, Ürdün ve Mısır olmak üzere 7 farklı ülkeden bilim insanları konuşmacı olarak katıldı. Üç gün süren Kongre’yi, Cezayir, Ürdün, Tayland, Litvanya, İran, Birleşik Arap Emirlikleri, Pakistan, Azerbaycan, İsviçre, Moldova, Tunus, Rusya, Ukrayna, Mısır, Almanya, Kore ve Türkiye olmak üzere 17 farklı ülkeden 92 katılımcı takip etti. Söz konusu katılımcıların 83’ü sözlü sunum, 9’u ise poster sunumu yaparak Kongre’ye katkı sağladılar.

Uluslararası Gıda, Tarım ve Hayvan Bilimleri Kongresinin, dünyanın her yerinden gıda, tarım ve hayvan bilimleri alanında çalışan uzmanları ve genç araştırmacıları araştırmalarını sunmak, yeni fikir alışverişinde bulunmak, güncel sonuçları ve uygulamalarıyla bunların diğer disiplinlerle olan ilişkilerini tartışmak ve gelecekteki iş birliklerini teşvik etmek için bir araya getirmek amacıyla gerçekleştirildiğini söyleyen SBTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tolga Karaköy; “Bu kapsamda Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitemiz, vizyon ve misyonları doğrultusunda bir etkinlik düzenlemiştir. Önümüzdeki süreçte de bu misyonlarımız doğrultusunda çalışmalarımız devam edecektir.” dedi.