Afet Farkındalık Eğitimi Düzenlendi

ÜNİVERSİTEMİZ PERSONELİNE YÖNELİK ONLİNE EĞİTİMLER DEVAM EDİYOR;

Afet Farkındalık Eğitimi Düzenlendi

2021 Afet Eğitim Yılı programı kapsamında Üniversitemiz ile İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü arasında imzalan “Afet Farkındalık Eğitimi” protokolü çerçevesinde eğitim verildi.

2021 Türkiye Afet Eğitim Yılı, toplumda afet farkındalığının geliştirilmesi, afet risk azaltma ve önlem alma konusunda davranış değişikliği oluşturulması amacıyla Sivas Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürü Nazif Ekinci, akademik ve idari personelimizle online olarak bir araya geldi.

AFAD İl Müdürü Nazif Ekinci tarafından 13 Nisan 2021 günü gerçekleştirilen online konferansta; deprem, yangın, sel, heyelan, çığ vb afetlere ilişkin ayrıntılı bilgiler verdi. Afet öncesi hazırlıklar, afet sırasında ve sonrasında yapılması gerekenler, afet planı, afet ve acil durum çantası gibi konularda Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi akademik ve idari personeline yönelik bilgiler veren Ekinci, katılımcılardan gelen soruları da yanıtladı.

Program bitiminde konuşan, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Meftuni Yekeler, verdikleri destek ve eğitim için İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Nazif Ekinci'ye teşekkür etti.