Altınyayla Şehit Nurullah Çakır ÇPAL Öğrencilerinden Üniversitemize Ziyaret

Altınyayla Şehit Nurullah Çakır Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri ve rehber öğretmenleri 26 Mayıs 2022 Perşembe günü Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesini ziyaret etti.
Ziyaret kapsamında ilk olarak Cumhuriyet Teknokent Konferans salonunda öğrenci ve rehber öğretmenlere Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ) hakkında bilgi verildi. SBTÜ’nün savunma sanayi ve tarım bilimleri alanındaki çalışmaları hakkında bilgi veren Rektör Vekili Prof. Dr. Tolga Karaköy; “Tarım bilimleri ve savunma sanayi alanında ülkemizin en önemli kuruluşlarıyla iş birliklerimiz mevcut. İmzaladığımız bu protokoller sayesinde öğrencilerimiz ülkemizin en önemli kuruluşlarında stajyer olarak çalışabiliyor. Yani sahada eğitim alıyor. Günümüzde artık alanında uzman kişilerle çalışmak ve deneyim çok önemli. Biz de bu koşulları öğrencilerimize daha eğitim hayatı sürecinde sağlıyoruz” ifadelerine yer verdi.
Öğrencilere bir dizi tavsiyelerde de bulunan SBTÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Tolga Karaköy; “Üniversitemizin eğitim dili %100 İngilizce. Yani günümüzü ve geleceği yakalayan yeni nesil bir üniversiteyiz. Sizler de ne olursa olsun yabancı dil eğitimine ağırlık vermeli, bir değil hatta iki yabancı dil öğrenmelisiniz. Bizler başarılı olmalıyız. Başarı çok çalışmaktan geçiyorsa, çok çalışmalıyız. Dünyanın en iyi savunma sanayi gücü, en iyi tarım ülkesi konumunda olmalıyız. Tabi bu başarıyı da çok çalışarak, çok mücadele ederek elde edeceğiz” dedi.
Prof. Dr. Tolga Karaköy’ün konuşmasının ardından öğrenci ve rehber öğretmenler, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin Moleküler, Genetik ve Biyoteknoloji Laboratuvarı, Malzeme ve Kimya Laboratuvarı, Yapay Zekâ Laboratuvarı ve Sistem dinamiği ve kontrol Laboratuvarında incelemelerde bulunarak, akademik personelden laboratuvarlarda yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.