Bilimsel Çalışmalarıyla Dünyada İlk Yüzde 2’lik Dilimde Yer Alan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Meftuni Yekeler’i Tebrik Ediyoruz

Stanford Üniversitesinde (ABD) yapılan ve PLOS Biology dergisinde yayımlanan, “Updated Science-Wide Author Databases of Standardized Citation Indicators” başlıklı makaleye göre yapılan sıralamada, tüm kariyer ve 2021 verilerine göre dünyada ilk yüzde 2’lik dilimde yer alan Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meftuni Yekeler’i ve aynı dilimde yer alan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi akademisyenlerini tebrik ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz.
Stanford Üniversitesi’nden Dr. John PA Ioannidis ve ekibi tarafından yayımlanan çalışmada, standart atıf göstergeleri temelinde dünyanın en iyi 190 bin 63 bilim insanını kapsayan (ilk yüzde 2) bir veri tabanına göre; standart atıf göstergeleri, bilim insanlarının atıf sayıları, H-indeks değerleri, ortak yazarlıkları ve kariyer boyu etki faktörlerine bağlı olarak hesaplanıyor ve bilim insanları 22 bilimsel alan ve 176 alt alanda sınıflandırılıyor.