Doç. Dr. Önder Bilgin ile Söyleşi

Üniversitemiz tarafından başlatılan Online Konferans serisinin bu haftaki konuğu Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Önder Bilgin oldu.
Üniversitemiz Kariyer Merkezi ve öğrenci Toplulukları koordinasyonuyla gerçekleştirilen organizasyonda Doç. Dr. Önder Bilgin, “Sakadat ve liyakat” hakkında online konferans yoluyla akademik ve idari personelimizle bir araya geldi.

Sadakat, liyakat ve ahlak hakkında geniş bilgi veren Doç. Dr. Önder Bilgin, konferansta “Ahlak eylemlerin önceden var olan kurallarla uyumudur. Her çağın ahlaki talepleri birbirinden farklıdır. Hatta çağ kendi ahlak kurallarını kendisi ön plana çıkarır. Sadakat büyük bir ahlak ilkesidir. Liyakat ise bir işe uygunluk, istidat ve kabiliyet potansiyelidir. Sadakat ile liyakatın aynı cümlede kullanılması, sadakatin doğru tanımlanmaması ve kişi merkezli görevlendirmeleri, eleştirilirken yapılan bir mantıksal hatadır. Zira sadakat ile liyakat arasında derece ve mahiyet farkı vardır. Aynı cümle içerisinde kullanılması onları birbirine alternatif yapar mı?” ifadelerine yer verdi.

Öğretim üyeleri, araştırma görevlileri, öğrenci ve idari personelin birlikte gerçekleştirilen konferansta, Doç. Dr. Önder Bilgin kendisine sorulan soruları cevapladı. Program bitiminde Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Meftuni Yekeler, Doç. Dr. Önder Bilgin’e konuşmalarından dolayı teşekkür etti.