Ekolojik Girişimcilik ve İnkübasyon Merkezi Kurucusu Umut Yıldız ile Söyleşi

Üniversitemiz tarafından başlatılan Online Konferans serisinin bu haftaki konuğu Umut Yıldız oldu. Üniversitemiz Tarımsal İnovasyon Toplulukları koordinasyonuyla gerçekleştirilen organizasyonda Ekolojik Girişimcilik ve İnkübasyon Merkezi kurucusu Umut Yıldız “Ekolojik Girişimcilik” hakkında online konferans yoluyla akademik ve idari personelimizle bir araya geldi.

Girişimcilik hakkında geniş bilgi veren Umut Yıldız; büyüyen bir sektör olarak girişimcilik ve ekolojinin buluşması, dünyada ve ülkemizde ekolojik girişimciliğe dair güncel durumu, yapılmış olan örnek projelere değindi. Dünyada ekolojik girişimciliğin, bilinçlendirme temelli, sosyal sorumluluk projelerine benzer bir şekilde ilerleyen bununla beraber ciddi bir ekonomik getirisi olan bir sektör olma yolunda olduğuna vurgu yapıldı.
Öğretim üyeleri, araştırma görevlileri, öğrenci ve idari personelle birlikte gerçekleşen konferansta Sayın Umut Yıldız, kendisine sorulan soruları cevapladı. Program bitiminde Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet KUL, Sayın Umut Yıldız’a katılımlarından dolayı teşekkür etti.