İhramcızade Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencilerinden Sivas Bilim Ve Teknoloji Üniversitesine Ziyaret

<b>İhramcızade Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencilerinden  Sivas Bilim Ve Teknoloji Üniversitesine Ziyaret</b>

Sivas İhramcızade Anadolu İmam Hatip Lisesi 12. sınıf öğrencileri, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesini (SBTÜ) ziyaret etti.

HEDEF Projesi kapsamında 18 Ocak 2023 Çarşamba günü gerçekleştirilen etkinlikte öncelikle SBTÜ laboratuvarları ziyaret edildi. SBTÜ Kampüsü içerisinde bulunan Lütfi Abay Yapay Zekâ, Robotik ve Kontrol Laboratuvarı, Aerodinamik ve İtki Laboratuvarı, Yapı ve Malzeme Laboratuvarı, İHA Teknolojisi ve Operatörlüğü Programı Laboratuvarı, Teraherz Teknolojileri Araştırma Laboratuvarı, Sistem Dinamiği, Kontrol ve İmalat Laboratuvarı, Enerji Sistemleri Laboratuvarı, Kimya Mühendisliği Laboratuvarı,  Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Laboratuvarı,  Bitki Zararlıları Laboratuvarı, Bitki Doku Kültürü Laboratuvarı, Moleküler Genetik Laboratuvarı, Kalite ve Torak Analiz Laboratuvarında incelemelerde bulunan öğrenciler, yürütülen çalışmalar hakkında öğretim üyelerinden bilgi aldılar.

İhramcızade Anadolu İmam Hatip Lisesi 12. Sınıf öğrencilerinin SBTÜ’yü ziyaret programı, Üniversitedeki sosyal alanlar, derslikler ve kütüphane gezileriyle devam etti. İhramcızade Anadolu İmam Hatip Lisesinden daha önceki yıllarda mezun olup 2022 YKS sonuçlarına göre SBTÜ Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi Bitki Koruma Bölümüne yerleşen İrem Çetin de Üniversitedeki gezi sırasında lise öğrencilerine eşlik etti.

Ziyaret programı, SBTÜ Konferans Salonunda gerçekleştirilen üniversite tanıtım sunumları ve  soru-cevap bölümüyle tamamlandı.