Koronavirüs Tedbirlerini Ele Alındı

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul, Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından alınan karar doğrultusunda Sivas’ta uygulanan #koronavirüs tedbirlerini görüşmek üzere Sivas Valisi Sayın Salih Ayhan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya katıldı.

Valilik ek binada düzenlenen toplantıda konuşan Sivas Valisi Sayın Salih Ayhan, koronavirüsle ilgili Sağlık Bakanlığının aldığı tedbirlerin Sivas'ta da üst seviyede olduğunu belirtti. Sivas'ta 10 gün önce bu konunun çok gündem olduğunu aktaran Vali Ayhan, hassasiyetli ve dikkatli bir şekilde tüm kurumların süreci yönettiğini dile getirdi.

Sivas'ta şuana kadar hiç bir vakaya, şüpheli bulguya rastlanılmadığını ve her türlü ihtimale karşı sürecin ciddiyetle takip edildiğini belirten Sivas Valisi Sayın Salih Ayhan, Sağlık Bakanlığı bünyesinde oluşturulan Bilim Kurulu’nun aldığı kararların 81 İlde titizlikle uygulandığını anımsattı.

Sivas'ın bundan sonraki süreçte ayrı bir sorumluluk üstlendiğini de belirten Sivas Valisi Sayın Salih Ayhan, "Bakanlıklarımızın vermiş olduğu talimatlar var. Gerek UMRE yapmak üzere kutsal topraklarda olan gerekse de turistik amaçlı yurt dışına çıkan vatandaşlarımız, tedbir amacıyla 14 gün boyunca, kontrollü bir şekilde öğrenci yurtlarında misafir edilecektir. Dolayısıyla ilimizin de yurt kapasitesinin fiziki durumu, teknik alt yapısı şehirle olan bağlantısı dikkate alınarak, Sivas belirlenen 16 ilden birisi olmuştur. Gerek UMRE’den gerek yurt dışından gelen vatandaşlarımızı misafir edeceğiz.” dedi.

SAHTE BELGELERE DİKKAT

Sivas Valisi Sayın Salih Ayhan, toplumu kaygılandırıcı ve infiale sürükleyecek paylaşımlardan uzak durulması gerektiğini ifade ederek, “Sahte belge üzerinden paylaşımlar tespit edildiği takdirde adli süreci başlatacağız. Yetkili organlar dışında paylaşılan hiçbir şeye itibar edilmemeli.” dedi.

FIRSATÇILARA GEÇİT YOK

Sivas Valisi Sayın Salih Ayhan, koronavirüs nedeniyle bu süreci fırsata çevirmeye çalışan bazı kişilerin olduğunu dile getirerek, “Belediyemiz ve İl Tarım ve Oman Müdürlüğümüz denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Bu süreçten nemalanmaya çalışanlar olursa ve tespit edilirse cezası en ağır şekilde kesilecek” ifadelerini kullandı.

FIRINLAR VE LOKANTALAR HİJYENE DİKKAT ETMELİ

Sivas Valisi Sayın Salih Ayhan, lokanta- restoran ve unlu gıda üretimi yapan firmalardan bu süreçte daha çok hassasiyet göstermelerini isteyerek, “Bu süreci hep beraber başarıyla tamamlayacağız.” dedi.