Malzeme ve Süreç Geliştirme Mühendisi Yağız Akyıldız ile Söyleşi

Üniversitemiz eğitim faaliyetlerini online eğitimlerini aralıksız sürdürüyor.

Bu kapsamda ülkemizin önde gelen savunma sanayisi kuruluşlarına hizmet veren ONATUS firmasında görevli Malzeme ve Süreç Geliştirme Mühendisi Yağız Akyıldız “JmatPro ve Thercast yazılım programları” hakkında akademik personelimize eğitim verdi.

Söz konusu eğitimde, Hesaplamalı Malzeme Mühendisliği, Malzeme Bilgi Teknolojileri üretim yöntemlerinin dijital sayısal modellerinin oluşturularak olası hataların öngörülmesi ve Üretim Simülasyonları (Döküm, Isıl İşlem) konularına dikkat çekildi.
Ayrıca üretimde sıklıkla karşılaşılan problemlerin simülasyon programları aracılığı ile daha önceden belirlenebileceği hususuna dikkat çeken Mühendis Yağız Akyıldız, bu tür programların eğitim müfredatında yer alması gerektiğini ve öğrencilerin iş hayatındaki başarısını ciddi oranda etkilediğini ifade etti.
Öğretim üyeleri ve araştırma görevlileri ile birlikte sohbet ortamında gerçekleşen eğitimde Mühendis Yağız Akyıldız, kendisine sorulan soruları cevapladı. Program bitiminde Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul, Yağız Akyıldız’a katılımlarından dolayı teşekkür etti.