"Millî Uzay Programı Geçilmez"

SBTÜ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Emre Biçer moderatörlüğünde, 13 Temmuz 2021 Salı günü saat 15.00’te online olarak gerçekleştirilecek olan konferansa; Türk Uzay Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi ve Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Lokman Kuzu konuşmacı olarak katılacak. “Millî Uzay Programı Geçilmez” konulu konferans, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin YouTube kanalından (/sivasbtu) canlı olarak yayınlanacak.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan SBTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul; “2021 yılı 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinliklerinin teması Cumhurbaşkanlığımızca ‘Türkiye Geçilmez’ olarak belirlenmiştir. Yüce Türk Milleti, 15 Temmuz gecesi, millî ve manevi değerlerini, kutsallarını, bayrağını ve namusunu canı pahasına korumuş ve bundan sonra da koruyacaktır. Türkiye; bayrağı, vatanı, devleti ve milletiyle tektir, bölünemez ve geçilemez. Bünyesinde Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi bulunan ve özellikle savunma teknolojileri alanında ihtisaslaşan Üniversitemiz, “Türkiye Geçilmez” temasının bir alt bileşeni olarak “Millî Uzay Programı Geçilmez” konusunu bir konferansla kamuoyunun gündemine getirmiştir. Millî Uzay Programı; dünyadaki gelişmelerin de dikkate alınarak, ülkemizdeki mevcut potansiyeli değerlendirmek üzere ülkemizin uzay politikaları alanındaki vizyonunun, stratejilerinin, hedeflerinin ve projelerinin, koordineli ve entegre olarak yürütülmesine yönelik olarak Türkiye Uzay Ajansı tarafından hazırlanmış bir programdır. Bu kapsamda, Üniversitemizde de ders vermekte olan, Türk Uzay Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi ve Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Lokman Kuzu Hocamızın konuşmacı olarak katılacağı ve Üniversitemizin YouTube kanalından canlı olarak yayınlanacak çevrim içi konferansımıza herkesi davet ediyorum.” dedi.