Prof. Dr. Erdal Arıkan’la Söyleşi

Üniversitemiz tarafından başlatılan Online Konferans serisinin bu haftaki konuğu Bilkent Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Erdal Arıkan oldu. Üniversitemiz Bilim ve Teknoloji Topluluğu koordinasyonuyla gerçekleştirilen organizasyonda Siber Fiziksel Sistemler 5G ve Kutupsal Kodlar hakkında online konferans yoluyla akademik ve idari personelimizle bir araya geldi.

Teknolojik arka plan, 5G ve Kutupsal kodlama hakkında geniş bilgi veren Prof. Dr. Erdal Arıkan; özellikle “kutupsal kodlar” alanında yapmış olduğu buluşlar hakkında detaylı bir sunum yaptı. “Kutupsal kodlar” buluşu ile ABD merkezli uluslararası kuruluş olan Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü’nün (IEEE), en prestijli ödülü olan IEEE Richard W. Hamming Madalyası ile onurlandırılmıştı.

Yeni bir telekomünikasyon devrimi yaratacak 5G teknolojisinin uygulama alanlarına hizmet verebilecek kodlama yöntemlerinden birini geliştiren Prof. Dr. Erdal Arıkan’ın çalışması 2016’da 5G uygulama standartları arasına alınırken dünya Telekomünikasyon şirketlerinden, söz konusu buluşu temel alan yeni bir 5G teknolojisi kullanıldığı açıklandı.

Öğretim üyeleri, araştırma görevlileri, öğrenci ve idari personelle birlikte gerçekleşen konferansta Prof. Dr. Erdal Arıkan, kendisine sorulan soruları cevapladı. Program bitiminde Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet KUL, Sayın Prof. Dr. Erdal Arıkan’a katılımlarından dolayı teşekkür etti.