Prof. Dr. Mustafa Böyükata İle Söyleşi

Üniversitemiz tarafından başlatılan Online Konferans serisinin bu haftaki konuğu Yozgat Bozok Üniversitesi Fizik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata oldu. Üniversitemiz Bilim ve Teknoloji Topluluğu koordinasyonuyla gerçekleştirilen organizasyonda “TÜBİTAK Programlarına Yönelik Proje Hazırlama Stratejileri” hakkında online konferans yoluyla akademik ve idari personelimizle bir araya geldi.

Bilimsel araştırma projelerinde hazırlık süreçlerinin çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Mustafa Böyükata; proje yazarken sadece destek alabilmek için birilerini ikna etmek maksadıyla değil, uygulama ve kapanış süreçleri için izlenecek yol haritası olarak kullanılacak bir metni oluşturmak maksadıyla hazırlık yapılması gerektiğini ifade etti. Ayrıca TÜBİTAK–1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı başvuru üzerinden de açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Mustafa Böyükata, projelerde kalite unsurları hakkında bilgi verdi.

Öğretim üyeleri, araştırma görevlileri, öğrenci ve idari personelle birlikte gerçekleşen konferansta Prof. Dr. Mustafa Böyükata, kendisine sorulan soruları cevapladı. Program bitiminde Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet KUL, Sayın Prof. Dr. Mustafa Böyükata’ya katılımlarından dolayı teşekkür etti.