Rektörümüz, Prof. Dr. Fuat Sezgin'i Anlamak Konulu Konferansa Katıldı

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 2019 yılının 'Fuat SEZGİN Yılı' ilan edilmesi anısına kaleme aldığı 'Bilimler Tarihi Dostu Prof. Dr. Fuat SEZGİN' kitabı ile emekli Vali - Yazar Sayın Adnan YILMAZ, Sivas'ta öğrencilerle konferansta bir araya geldi.

Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programa; Sivas Valisi Sayın Salih AYHAN, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet KUL, kurum müdürleri, çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

Emekli Vali Sayın Adnan YILMAZ, birçok değerli İslam Bilim eserlerinin unutulmasına mani olan, onları gün yüzüne çıkaran ve İslam medeniyetinin kazandırdığı sayısız keşfi, buluşu ve gelişmeyi dünya bilimine tekrardan hatırlatan ve günümüze taşıyan, imanın ve gayretin neticesinde bilim dünyasına adını altın harflerle yazdıran Prof. Dr. Fuat Sezgin'in hayatını hakkında katılımcılara bilgi aktardı.

Büyük bir ilgiyle takip edilen konferansın sonunda Emekli Vali YILMAZ, Bilimler Tarihi Dostu Prof. Dr. Fuat SEZGİN'i Anlamak isimli kitabını katılımcılara imzaladı. Konferansın ardından Vali AYHAN tarafından YILMAZ'a günün anısına Sivas Kongresi 100.Yıl Anı Pulu ile Milli Mücadele Kitap Seti hediye edildi.