Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, 2. Türkiye-Polonya Rektörler Forumu kapsamında Polonya’da gerçekleştirilen uluslararası yükseköğretim temaslarına katıldı.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar öncülüğünde düzenlenen forumda, Türkiye’den 19 üniversitenin rektörü ile Polonyalı akademik temsilciler bir araya geldi. Program kapsamında iki ülke arasındaki yükseköğretim iş birlikleri, bilimsel araştırmalar, inovasyon odaklı çalışmalar ve üniversiteler arası ortak projeler ele alındı.
Forum çerçevesinde ayrıca Gdansk Üniversitesi bünyesinde kurulan Polonya-Türkiye Araştırmaları Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi. Merkezin; yapay zeka, sağlık bilimleri, enerji, savunma teknolojileri, tarım ve sürdürülebilirlik gibi stratejik alanlarda ortak araştırmalara katkı sunması hedefleniyor.
SBTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul’un da yer aldığı temaslarda, Türkiye ile Polonya arasındaki akademik iş birliklerinin geliştirilmesi, ortak Ar-Ge çalışmaları ve uluslararasılaşma faaliyetlerinin güçlendirilmesine yönelik değerlendirmelerde bulunuldu.
Gerçekleştirilen forumun, SBTÜ’nün uluslararası akademik görünürlüğünün artırılması ve Avrupa’daki üniversitelerle kurulacak yeni iş birliklerine katkı sağlaması bekleniyor.
