Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Sivas Şubesini Ziyaret Etti

Sivas’ta ikinci üniversite olarak kurulan Üniversitemiz, TÜBİTAK UZAY, TÜBİTAK SAGE, TÜBİTAK BİLGEM, TÜBİTAK MAM, TUSAŞ, ASELSAN, HAVELSAN gibi önemli savunma sanayi kuruluşlarıyla iş birliği protokolleri imzalamış, bu doğrultuda pek çok proje alanında çalışılabilmeyi hedeflemektedir.
Bu çerçevede Sultan Şehir Sivas’a katkısı olan kurumlarla iş birliği ve protokoller imzalayan Üniversitemiz, Anadolu Aslanları İş adamları Derneği (ASKON) Sivas Şubesi Arasında İş Birliği Protokolü imzalamış bulunmaktadır. Protokolle çeşitli projeler yapılacak, ortak bilimsel, kültürel ve uluslararası düzeyde organizasyonlar yapılması sağlanabilecek. Bu iş birliği ile iş adamlarımız ve akademisyenlerimiz buluşacak, Sivas’a ve ülkemize önemli faydalar sağlayabilme imkanına kavuşabileceklerdir.
Bu kapsamda 1998 yılında kurulan Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği ASKON Sivas Şubesi Başkanı Sayın Kadir DARICIK’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette ASKON Sivas’ın ve mensuplarının; çalışma alanları üretim altyapıları ve ürün portföyları ile Üniversitenin bu alanda sağlayabileceği katkılar, sektörün ihtiyaç duyduğu AR-GE altyapı konuları ele alındı. Ayrıca ortak proje ve ortak altyapı konusunda iş birliği yapılmasına, böylece bölgeye, ülkeye önemli katkılar sağlayacağına dair fikir alışverişinde bulunuldu.