Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul ASELSAN Sivas Hassas Optik Firmasını Ziyaret Etti

Kuruluşundan bugüne kadar Savunma Sanayi alanında ihtisaslaşma hedefleri doğrultusunda yoluna devam eden Üniversitemiz; TÜBİTAK UZAY, TÜBİTAK SAGE, TÜBİTAK BİLGEM, TÜBİTAK MAM VE TUSAŞ, HAVELSAN gibi önemli savunma sanayi kuruluşlarıyla iş birliği protokolü imzalamış bulunmaktadır.

Üniversitemiz ile ASELSAN Sivas Hassas Optik arasında imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde akademik personelimiz, yerli ve millî savunma sanayi ekipmanları için hassas optik üretiminde geliştirecek projelerde görev alabilme fırsatıyla beraber buralarda staj yapma imkanına sahip olabilecekler, Ar-Ge birimlerinde ve projelerde görev alan akademik personelimiz ASELSAN Sivas Hassas Optik’in sahip olduğu tecrübelerden faydalanabilme fırsatını elde etmiş olabileceklerdir.

Bu çerçevede yerli ve millî imkanlarla Zırhlı Araç Periskobu ve Tabanca Refleks Nişangahı üretimi yapan ASELSAN Sivas Hassas Optik Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sayın Osman Yıldırım’ı makamında ziyaret etti. Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul, başarılı çalışmalarından dolayı ASELSAN Sivas Hassas Optik firması Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sayın Osman Yıldırım’ı ve çalışanlarını tebrik ederek, Üniversitemiz ile ASELSAN Sivas Hassas Optiğin faaliyet alanına ilişkin belirli bir çalışma grubunun olduğunu diğer yandan bu iş birliği kapsamında geleceğe dönük somut adımlar atılarak projeler ortaya koyulacağını dile getirdi. Ayrıca Sivas’tan ülkemize uzanan yerli ve millî proje sayısının artması için iş birliği yaptığımız firma olan ASELSAN Sivas Hassas Optik firmasının başarısı Sivas’ımız için gurur kaynağı olduğunu ifade etti.