Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul ASPİLSAN Enerjiyi Ziyaret Etti

Kuruluşundan bugüne kadar Savunma Sanayi alanında ihtisaslaşmayı hedefleyen Üniversitemiz; TÜBİTAK UZAY, TÜBİTAK SAGE, TÜBİTAK BİLGEM, TÜBİTAK MAM, TUSAŞ, ASELSAN ve HAVELSAN gibi savunma sanayi kuruluşlarıyla imzaladığı iş birliği protokollerine yenilerini eklemek için çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda Üniversite Sanayi iş birliği kurmak amacıyla Kayseri Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren ASPİLSAN firmasını ziyaret eden Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul, Genel Müdür Emekli Tuğgeneral Ferhat Özsoy ile bir araya geldi.

Ziyarette Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfının %98 hisse ile sahibi olduğu ASPİLSAN firmasının ülkemiz savunma sanayine yönelik yerli ve millî çözümler geliştirdiğini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul, “ASPİLSAN hava, deniz ve raylı sistemlerde kullanılan araçlara yönelik yerli ve millî imkanlarla batarya üretimi yapmaktadır. ASPİLSAN tarafından geliştirilen projeler, savunma sanayine ciddi oranda katkı sağlamaktadır. Biz de Üniversite olarak Savunma Sanayi hedefimizi ASPİLSAN ile daha da pekiştirmek istiyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Kuruluş amacı Türk Silahlı Kuvvetlerinin temel ihtiyaçları olan şarjlı nikel kadmiyum batarya ihtiyaçlarını karşılamak olan ASPİLSAN; 150’nin üzerinde ürün çeşidiyle sivil ve askeri her türlü el-sırt telsizlerine, savaş araç gereçlerine, uçak ve helikopterlere ait aküler üreterek Savunma Sanayini güçlendirmektedir.

Ziyarette Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul’un yanı sıra Üniversitemiz Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Mühendislik Temel Bilimleri Bölümü akademisyenleri Doç. Dr. Emre Biçer ve Dr. Öğr. Üyesi Şevki Can Cevher de yer aldı.