<b>Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul, “Dijital Dünyaya Sivas’tan Bakış” programına katıldı</b>

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul, Üniversitemizin de desteğiyle Sivas Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde düzenlenen Anadolu Bilişim Buluşmaları programı kapsamında “Dijital Dünyaya Sivas’tan Bakış” temasıyla gerçekleştirilen programına katıldı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanvekili Turan Topgül, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Özdemir ve kurum müdürlerinin katılımıyla düzenlenen programda konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul, “Burada haberleşme teknolojileriyle alakalı yatırımcılar, temsilciler, iş adamları, akademik camiadan çok ünlü isimler bir arada. Biz de Bilim ve Teknoloji Üniversitesi olarak üzerimize düşen görevleri yerine getireceğiz. En önemlisi buradan Sivas adına Demirağ OSB veya diğer avantajları fırsata dönüştürerek yüksek teknolojileri Sivas’ta temellerinin atılmasını temenni ediyoruz. İnşallah hep birlikte üzerimize düşen görevleri layıkıyla yerine getirip bir an önce bu işlere başlarsak Sivas’ta bu anlamda bir adım atılmış olur, ileri teknoloji firmalarının buraya gelmesi, üniversitelerin bu anlamda AR-GE çalışmalarını hızlandırması anlamında bir başlangıç olur” ifadelerine yer verdi.