Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul, ESTAŞ’ta Üretilen Ürünleri İnceledi

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul, Türkiye’nin ilk ve en büyük kam mili firması olan ESTAŞ’ta geliştirilen projeleri ve üretilen ürünleri inceledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul, 'Zırhlı Araç Periskobu ve Tabanca Refleks Nişangahı İlk Ürün Teslimat Töreni' için Sivas'a gelen, Savunma Sanayi Başkan Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi, ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı - Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün ve beraberlerindeki heyet ile birlikte 1. OSB’de faaliyet gösteren ESTAŞ Camshafts & Eksantrik AŞ'yi gezdi.

Fabrika faaliyet alanı ve yapılan çalışmalar hakkında ziyaretçileri bilgilendiren ESTAŞ Genel Müdürü İsmail Timuçin ve Genel Müdürü Osman Mavuş, hem kam mili hem de medikal üretim noktasında Dünyanın sayılı firmalarından biri olduklarını ifade etti. Genel Müdür Osman Mavuş, Türkiyenin ilk kam mili firması olarak 1977 yılında bir tezgahla faaliyete başlayan fabrikanın günümüzde 40 ülkeye yedek parça ihracatı yaptıklarını belirterek, “Sivas için Dünya ile yarışıyoruz sloganı ile görevimizin sorumluluğu ve bilinciyle durmadan çalışıyoruz” dedi.

ESTAŞ’ta üretilen kam mili ve medikal ürünleri inceleyen Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul, Üniversitemizin, ürettiği ürünle Sivas’a ve ülkemize değer katan ESTAŞ ile her zaman iş birliğine hazır olduğunu ifade etti.