Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul İstanbul’da bir dizi temaslarda bulundu

Üniversiteler ile görüşmeler

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Sayın Mehmet KUL, eğitim-öğretim ve laboratuvar altyapılarını incelemek üzere İstanbul Teknik Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Türk-Alman Üniversitesi ve Sabancı Üniversitesi’ne ziyarette bulundu.

Özellikle mühendislik alanında belli bölümler ile uçak ve uzay mühendisliği alanında ulusal ve uluslararası akreditasyonları ve başarıları bulunan Fakültelere yapılan ziyaretlerde en yetkili isimlerden üniversitelerin kampüs yapılarından laboratuvar ve dersliklere, eğitim sisteminden müfredatın içeriğinin oluşturulmasına kadar birçok konu hakkında bilgi alındı.

İlk olarak İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak ve Uzay Bilimlerini ziyaret eden Sayın Rektörümüz, Fakülte yetkilileri ve laboratuvar sorumlusu akademisyenler tarafından gerçekleştirilen sunumlara katıldı. Genel bilgilendirmenin ardından eğitim ve araştırma laboratuvarları ve atölyeler tek tek incelendi.

Boğaziçi Üniversitesi’ne yapılan ziyarette mühendislik temel bilimleri alanında başarılı akademisyenlerle bir dizi görüşmeler gerçekleştirildi. Ders içeriklerinin ve başarılı akademisyen temini konusunda Üniversitemize katkı sağlayacak somut kazanımlar elde edildi.

Nispeten yeni bir Üniversite olan Türk-Alman Üniversitesin ziyaretinde özellikle yabancı dilde (Almanca) yapılan eğitim müfredatı ve uygulamadaki tecrübeler paylaşıldı. Türk-Alman Üniversitesi’ne Alman yükseköğretim uygulamasının entegre edilmesi ve bunun Türkiye de uygulanabilirliği, ulusal ve uluslararası sektördeki paydaşlarla Üniversite-Sanayi işbirliği kapsamında gerçekleştirilen uygulamalı eğitimin öğrencilere ve sektöre kazandırdığı katma değer görüşmede öne çıkan konular oldu. Eğitim ve Laboratuvar altyapılarının bütünleşik bir yapı içinde tasarımı altyapı maliyetlerinde tasarruf sağlarken, akademisyen, araştırmacı ve öğrencilerin laboratuvarları etkin kullanım oranlarını arttırdığı vurgulandı.

Sabancı Üniversitesi’nde kampüs yapısının incelenmesinin ardından özellikle Mühendislik Fakültesi derslikleri ve Laboratuvar alanları ile Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (SUNUM) altyapısı ile ilgili Sayın Rektörümüze sahada detaylı sunumlar gerçekleştirildi.

IDEF’19 14. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarına katılım sağlandı.

Savunma sanayii sektörünün Ulusal ve Uluslararası alanda en önemli firmalarının ürünlerini sergilediği IDEF’19 14. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarına davetli olarak katılan Sayın Rektörümüz, Fuara katılan birçok yerli ve uluslararası firma yöneticisi ile ürünler ve kullanılan son teknolojiler ile ilgili görüşmeler gerçekleştirdi. Özellikle T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı, ASELSAN, TÜBİTAK-SAGE, TUBİTAK UZAY, ROKETSAN, TUSAŞ ve TAİ başta olmak üzere sektörün lider kamu/özel kurumlarının üst yöneticileri ile yapılan görüşmelerde sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli akademisyen / eleman yetiştirme, ileri teknoloji gerektiren alanlarda Ar-Ge faaliyetlerinin Üniversite Sanayii işbirliği kapsamında gerçekleştirilmesi konuları ele alındı ve yeni kurulan Üniversitemizde bu alanlarda sektör ile nasıl ortaklaşa hareket edilebileceği üzerinde fikir alış verişinde bulunuldu

İşbirliğinin en kısa zamanda hayata geçirilmesi konusunda gerekli olan süreç başlatıldı.

Sivas’ta faaliyet gösteren firmaların ortak olarak açtığı SİVAS standını ziyareti sırasında Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet KUL, Genelkurmay Başkanımız Orgeneral Sayın Yaşar Güler’le de kısa bir sohbet imkanı buldu. Sayın Rektörümüz tarafından  Sayın Genelkurmay Başkanımıza Üniversitemizin savunma sanayinde ihtisaslaşma hedefleri aktarıldı. İhtisaslaşma hedefimizi memnuniyetle karşılayan Sayın Genelkurmay Başkanımız, Türk Ordusunun modernize edilmesi sürecinde Milli gururumuz olan lider savunma sanayii şirketlerimizin yanında Üniversitemizden de önemli hizmetler beklediğini ifade etti.

İnovaLİG ödül töreni.

İstanbul ziyareti kapsamında son olarak TİM (Türkiye İhracatçılar Meclisi) Türkiye İnovasyon Haftası etkinlikleri çerçevesinde Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın teşrifleriyle gerçekleştirilen İnovaLİG ödül törenine de davetli olarak katılan Sayın Rektörümüz, “İnovasyonun Ticarileştirilmesi Kategorisi”nde birincilik ödülü alan SİVAS’ın gururu ESTAŞ’ı da ziyaret edip tebriklerini iletti.