Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul, İstanbul'daki Sivaslılara Hitap Etti

<b>Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul, İstanbul'daki Sivaslılara Hitap Etti</b>

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul, İstanbul'da düzenlenen 13. Geleneksel Sivas Tanıtım Günleri'nin 3'üncü gününde gerçekleştirilen "Protokol Konuşmaları" Programında, İstanbul'daki Sivaslı hemşehrilerimize ve katılımcılara hitaben bir konuşma yaptı.

Konuşmasında, SBTÜ'nün kuruluşundan günümüze kadar geçen süreç hakkında bilgi veren Rektörümüz Kul, bu sene ilk kez lisans öğrencisi alan Üniversitemizin tüm kontenjanlarının yüksek puanlı ve başarılı öğrencilerle dolduğunu söyledi.

SBTÜ'de yürütülen bilimsel projeler hakkında da bilgi veren Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul, Sivas 1. Organize Sanayi Bölgesinde tesis edilen "İleri Alaşımlar Üretim Merkezi"nin üretim potansiyelinin ticarileşmekte olduğunu, önemli miktarlarda sipariş alınmaya başlanıldığını belirtti.

Rektörümüz Kul, SBTÜ tarafından hazırlanan “Optik İnce Film Tasarım ve Kaplama Merkezi Projesi”nin, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 2022 yılı "Cazibe Merkezleri Destekleme Programı” (CMDP) kapsamında 22.5 Milyon lira destek almaya hak kazandığını da sözlerine ekledi.