Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul, ''Ufuk Avrupa Programı Bilgi Günü''ne Katıldı

<b>Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul, ''Ufuk Avrupa Programı Bilgi Günü''ne Katıldı</b>

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, Kayseri Erciyes Üniversitesi ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) iş birliğiyle 17 Ekim 2022 Pazartesi günü düzenlenen "Ufuk Avrupa Programı Bilgi Günü" programına katıldı.
       Kayseri Erciyes Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğe, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney, Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcıları, Senato Üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
       Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan etkinliğin açılış konuşmasını Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, yaptı.
       Rektör Prof. Dr. Fatih Altun konuşmasında; “Bilgi ve bilimin, teknolojinin, Ar-Ge faaliyetlerinin toplumlara yön verdiği bir dönemi yaşamaktayız. Sürdürülebilir bir müreffeh gelecek için bilgiye sahip olunmalı, bilimi kalkınma için seferber etmeliyiz” ifadelerine yer verdi.
       Erciyes Üniversitesi’nin kurulduğu ilk günden itibaren uluslararasılaşmayı ilke edindiğine ve bu doğrultuda akademik çıktılar oluşturarak ülkemizin ve dünyanın bilim, sanat ve kültür coğrafyasına önemli katkılar sunduğuna dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Fatih Altun; “Bir araştırma üniversitesi olarak Erciyes Üniversitesi sağlık, fen, mühendislik, tarım ve yaşam bilimlerinin yanı sıra sosyal ve beşerî bilimler alanında öncül çıktılar vermeye devam etmektedir... Bugünkü toplantının konusu olan Avrupa Birliği 9. Çerçeve Programı; Ufuk Avrupa ile 2021-2027 yılları arasında 95,5 milyar Avro'luk bütçeyle bilim ve yenilik faaliyetlerinin desteklenmesi hedeflenmektedir. Bizler Erciyes Üniversitesi ve tüm paydaşlarımız ile bu fon mekanizmasından maksimum ölçüde faydalanmak için gereken gayreti gösteriyoruz, göstermeye de devam edeceğiz” dedi.
       Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun’un konuşmasının ardından, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal katılımcılara “Ufuk Avrupa Programı” hakkında sunum gerçekleştirdi.
       Konuşmaların ardından Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun tarafından TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal a plaket takdim edildi. Etkinlik, eğitim sunumları ile devam etti.