Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul'un 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul'un 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı;
"Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da milleti esaret ve sefalete terk eder” veciz sözünde de ifade edildiği üzere, bir milletin hür, bağımız ve şanlı bir şekilde varlığını devam ettirebilmesinin yolu eğitimden geçmektedir. Tarihin her döneminde eğitim-öğretim faaliyetlerinin en önemli unsuru ise hiç şüphe yok ki öğretmenlerdir.

Dünyanın en kutsal ve en değerli mesleklerinden birini icra eden öğretmenlerimiz, çocuklarımızın ve gençlerimizin hayata hazırlanmasında ve Ülkemizin geleceğinin inşa edilmesinde büyük sorumluluklar yüklenmiştir.

Öğretmenlerimiz, bilgi aktarımını içeren öğretim faaliyetlerinin yanı sıra rol model olma özellikleriyle öğrencilerimizin kişiliğinin şekillenmesinde de önemli bir etkiye sahiptir. Çocuklarımızın ve gençlerimizin iyi evlat, iyi vatandaş, iyi insan olmaları; tarihini bilen, medeniyet değerlerini özümsemiş, dinamik, sorumluluk sahibi, üretken bireyler olarak büyümeleri; fikri hür, vicdanı hür ve irfanı hür nesillerin yetiştirilmesi ancak öğretmenlerimizle mümkün olabilecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehit öğretmenlerimiz başta olmak üzere daru’l bekaya irtihal eden öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyor, istikbalimizin mimarı, fedakarlığın ve sevginin timsali değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler gününü kutluyor, tüm öğretmenlerimize sevgi, saygı ve şükranlarımı sunuyorum.