Sayın Rektörümüz ve Akademisyenlerimizden Sivas Belediyesine Ziyaret

Ziyarette konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Kul, “Akademisyenlerimizin ilin ihtiyaç duyduğu alanlara ilin sanayisine katkı sağlayabilecek ve yol gösterebilecek yeni yatırım alanlarının açılmasını sağlayabilecek çalışmalar yapmalarını arzuluyoruz. Temel hedefimiz, istihdam sağlayacak yatırım sektörlerine öncülük yapacak nitelikte akademisyenlerin üniversiteye kazandırılması. Önce yerel bazda sanayimize iş adamlarımıza nasıl katkı sağlarız düşüncesiyle çalışıyoruz. Bu sebeple akademisyenlerimizi ASELSAN Hassas Optik Merkezine ve ESTAŞ’a yönlendirdik. Önümüzdeki günlerde de yine saha ziyaretleri devam edecek” ifadelerine yer verdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise; Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin ilimize önemli değer katacağını belirterek; “Günümüzde artık her şey teknolojik altyapı istiyor. Artık Sayın Cumhurbaşkanımızın manifestosunda da belirttiği gibi Akıllı Şehirleşme ve Akıllı Belediyecilik uygulanıyor. Bu anlamda üniversitemiz yenilikçi ve savunma sanayine dönük projelerle Sivas’a çağ atlatabilir” şeklinde konuştu.