SBTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul’un 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama Mesajı

“30 Ağustos Zafer Bayramı; Türk milletinin istiklal ve istikbal mücadelesinin en önemli dönüm noktalarından birini teşkil eden Büyük Taarruzun, İstiklal Harbimizin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde zaferle sonuçlanması vesilesiyle kutladığımız millî bayramımızdır. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir onur, gurur ve coşkuyla kutluyoruz.
Tarih sahnesine çıktığı günden beri özgürlük ve bağımsızlık yolunda zaferlerle dolu nice destanlar yazan Türk milleti, mandayı, himayeyi ve esareti asla kabul etmeyeceğini bu zaferlerle tüm dünyaya ilan etmiştir.

Büyük mücadeleler sonucunda bugün üzerinde hür ve bağımsız olarak yaşadığımız bu kutsal vatanı, gelecek nesillere güvenle teslim etme sorumluluğunu taşıyarak, şanlı bayrağımızın altında birlik, beraberlik, huzur ve güven içerisinde yaşamanın ne kadar ulvi bir nimet olduğunun farkında olmalıyız. Her karış toprağı şehit kanıyla sulanan bu kutsal vatana sahip çıkmak, her fert için büyük bir vazifedir.
Şanlı Zafer’in 100. yıl dönümü vesilesiyle başta İstiklal Harbimizin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimize ve ebediyete irtihal eden gazilerimize Allah’tan rahmet diliyor, kahraman milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.”