<b>SBTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul’un Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 100. Yıl Dönümü Kutlama Mesajı</b>

Cumhuriyetimizin ilanının 100. Yılını tüm yurtta olduğu gibi Sivas'ımızda da huzur, güven, gurur, coşku ve sevinç içinde kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.
29 Ekim 1923’ te Türkiye Cumhuriyeti, istiklal mücadelesini neredeyse mutlak imkânsızlık içinde veren, manda ve himayeyi yok sayan Türk milletinin bağımsızlık aşkının sonucudur.

Şehrimizde yapılan kongre, cumhuriyetin ilanı ve kuruluşuna giden yolda belirleyici, önemli bir unsur olmuştur. Bu sebepledir ki, Cumhuriyet Bayramı Sivas’ta daha bir anlam kazanmakta ve haklı bir onur ve gurur kaynağı olmaktadır.
Bilimin evrensel ilkelerine bağlı olarak yerel ve küresel düzeyde topluma katkı sağlama, özellikle savunma teknolojileri ve tarım bilimleri başta olmak üzere mühendislik alanlarında ileri teknoloji geliştirme ve ürüne dönüştürme misyonuyla hareket eden Üniversitemiz, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirme ruhunu bilimsel platformda da sürdürmektedir.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yıl dönümünü kutluyor, Devletimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere; cennet vatanımız uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden millî mücadele kahramanlarımızı ve gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.