SBTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul’un Yeni Yıl Mesajı

Üniversitemiz, ilimiz, ülkemiz ve hatta tüm dünya bakımından önemli birçok gelişmelere hep birlikte şahit olduğumuz 2021 yılını geride bırakırken, özellikle Üniversitemizin kuruluşu ve hedeflerine ilişkin rotasında yeni sayfaların açılacağı 2022 yılına girmenin heyecanı içerisindeyiz.
Kuruluşundan itibaren, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri yakından takip eden SBTÜ, geride bıraktığımız yıl içerisinde, yükseköğretim alanında ve üniversite-sanayi, kamu-özel sektör iş birliğinde, klasik üniversiter eğitim anlayışı dışında yenilikçi yaklaşımlarla, akademik birikimi sektöre aktararak bilgiyi ürüne dönüştüren yeni nesil, girişimci ve genç bir üniversite vizyonuyla hareket etmiştir. Üniversitemiz, bu yönde yürütülen ortak proje ve araştırmalarla kayda değer teşvik ve destekler sağlamış, küresel iddia taşıyan, uluslararası saygınlığa sahip bir araştırma üniversitesi olma yolunda kısa zamanda önemli mesafeler kat etmiştir.
Özellikle savunma teknolojileri ve tarım bilimleri alanında ihtisaslaşmakta olan ve mühendislik alanlarında ileri teknoloji geliştirme ve bilgiyi ürüne dönüştürme misyonuyla 2 yıldır yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim öğretim hizmeti veren Üniversitemiz yeni yılda lisans düzeyinde de öğrenci alacaktır. Üniversitemizin müfredatı, çağın en önemli gücü olan bilimsel bilginin ve büyük bir hızla değişen-gelişen teknolojinin ışığında, sektörün beklentileri ve tercih öncelikleri de dikkate alınarak uygulama ve simülasyona dayalı olarak kurgulanmaktadır. İlk kez 2022 yılında alacağımız ve %100 İngilizce eğitim görecek olan lisans öğrencilerimizin, saha tecrübesi kazanmış olarak iş dünyasına girmesi, iş arayan değil, iş çevrelerince aranan nitelikli ve donanımlı mühendisler olarak mezun edilmesi yönünde kurgulanan eğitim modelimizin önümüzdeki aylarda uygulamaya geçirilmesi yönünde tüm önlemler alınmaktadır.
Bu duygu ve düşüncelerle; Üniversitemizi yepyeni ufuklara taşıyacağına inandığım 2022 yılının, Üniversitemiz, ilimiz ve ülkemiz başta olmak üzere tüm dünyaya hayırlar, güzellikler getirmesini temenni ediyor, saygılarımı sunuyorum.