SBTÜ Türkiye'nin Parlayan Yıldızı

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi 18 Mayıs 2018 tarihinde kuruldu. Kurucu Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul’un liderliğinde üniversite kısa süre içerisinde alanında etkili akademisyenleri de kadrosuna kattı. İlk olarak lisansüstü öğrenci alan SBTÜ, kısa süre önce lisans öğrencilerini de alarak eğitim ve öğretime de kapılarını sonuna kadar açtı. Rektör Kul’un gayret ve girişimleriyle Okullar Bölgesi’nde Türkiye’nin en güzel kampüslerinden birinin de yapımının tamamlanmasıyla SBTÜ, birçok firmanın da dikkatini çekmeyi başardı.
SBTÜ KISA SÜREDE ZİRVEYE ÇIKTI
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi ile Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakülteleriyle çağa uygun bölümleriyle eğitim veren SBTÜ kısa bir sürede üniversite tercihlerinde de öğrencilerin ilk tercih ettiği üniversiteler arasına girmeyi de başardı. Eğitim olanakları ve eğitime bakış açısıyla alanında uzman ve nitelikli öğrenciler yetiştiren SBTÜ, başta savunma sanayi olmak üzere Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu birçok alana nitelikli öğrenciler yetiştiriyor.  Alanında uzman akademik ve idari personelleriyle SBTÜ sıfırdan başladığı eğitim hayatında kısa sürede zirveye çıktı.
REKTÖR MEHMET KUL İKİNCİ DÖNEMİNDE
Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin kurucu Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, ilk 4 yıllık görev süresinin dolmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçen yıl bir kez daha rektör olarak atandı. Başarılı çalışmaları dolayısıyla bir kez daha rektörlük görevine layık görülen Kul, ASELSAN, ROKETSAN ve Türk Silahlı Kuvvetleri gibi Türkiye’nin gözde kurumlarıyla da yaptığı işbirlikleriyle üniversitenin potansiyelini üst seviyeye çıkarmayı başardı. /www.sivasekspres.com