<b>SBTÜ Yüksek Lisans ve Doktora Öğrencilerine Yönelik Oryantasyon Programı Gerçekleştirildi</b>

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ) Lisansüstü Eğitim Enstitüsü tarafından 6 Ekim 2022 Perşembe günü Yüksek Lisans ve Doktora öğrencilerine yönelik “Oryantasyon Programı” gerçekleştirildi.
 “Oryantasyon Programı”nda öğrencilere hitap eden SBTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, “Üniversitemiz, temelde savunma teknolojileri ve tarım bilimleri alanında ihtisaslaşma hedefiyle yola çıktı. Bu hedef doğrultusunda da ilk olarak 2019-2020 Bahar Döneminde Savunma Teknolojileri, Tarım Bilimleri ve Bitki Koruma Ana Bilim Dallarında Yüksek Lisans-Doktora öğrencisi almaya başlamıştı. Halihazırda Savunma Teknolojileri Anabilim Dalında 23 Doktora, 108 Yüksek Lisans, Tarım Bilimleri Anabilim Dalında ise 17 Doktora, 34 Yüksek Lisans öğrencimiz var. Bugün geldiğimiz noktada mezun olan öğrencilerimizin Roketsan, Aselsan, TÜBİTAK SAGE, TÜBİTAK Uzay, TUSAŞ gibi ülkemizin önde gelen savunma sanayi kuruluşlarında çalıştığını görüyoruz. Bu durum hedefimizi yakaladığımızın en büyük göstergesidir. Sizler de bugün üniversitemizin Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri olarak çok çalışacak, savunma sanayi kuruluşlarında nitelikli birer mühendis olmak için gayret göstereceksiniz. Bundan sonraki süreçte de savunma sanayi ve tarım bilimleri alanında faaliyet gösteren kuruluşlarla bağımızı daha da güçlendirecek, sizleri geleceğin mühendisleri olarak yetiştireceğiz. Tüm öğrencilerimize eğitim hayatlarında başarılar diliyorum.” ifadelerine yer verdi.
SBTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul’un konuşmasının ardından Yüksek Lisans ve Doktora öğrencilerine yönelik olarak;
Doç. Dr. Emre Biçer tarafından “Enstitü Hakkında Bilgilendirme”,
Lisansüstü Eğitim Enstitü Sekreteri Mustafa Çiğdem tarafından “Eğitim Sürecinin İşleyişi”,
Prof. Dr. Muhammad Asım ve Dr. Öğr. Üyesi Ali Suat Yıldız tarafından “Enstitüye Bağlı Anabilim Dallarının Tanıtılması” konularında sunumlar yapıldı.
2 oturum halinde düzenlenen “Oryantasyon Programı” Yüksek Lisans ve Doktora öğrencilerinin SBTÜ akademik personeli ile toplu fotoğraf çekilmesi ile tamamlandı.