Şems-i Sivasi İl Halk Kütüphanesi İçerisinde “SBTÜ Rehberlik, Tanıtım Ve Halka İlişkiler Ofisi” Açıldı

Açılış törenine SBTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, Rektör Yardımcısı Prof. Dr.Meftuni Yekeler, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Yücel Deveci, Şems-i Sivasi İl Halk Kütüphanesi Müdürü Serhan Kaburcuk, SBTÜ idari ve akademik personeli ile İl Halk Kütüphanesinde üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler katıldı.
Açılış töreninde Şems-i Sivasi İl Halk Kütüphanesi Müdürü Serhan Kaburcuk, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Yücel Deveci ve SBTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul birer konuşma yaptılar.
Şems-i Sivasi İl Halk Kütüphanesi Müdürü Serhan Kaburcuk yaptığı açılış konuşmasında “Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitemiz bu sene lisans düzeyinde öğrenci alacak. Bu nedenle burada açılan ofisin öğrencilerimizin tercihi noktasında ciddi anlamda katkı sağlayacağına inanıyorum. Biz de Sivas Şems-i Sivasi İl Halk Kütüphanesi olarak üniversitemizin tanıtımı noktasında elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.
İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Yücel Deveci ise konuşmasında “Öğrencilerimize rehberlik yapılacak böylesine iyi noktaların oluşturulması, öğrencilerimizin sağlıklı ve doğru tercih yapmasını sağlayacak. Öğrencilerimiz iyi rehberlik ve yönlendirme hizmetleriyle daha iyi eğitim alacak, daha sağlıklı tercihlerde bulunabilecek” ifadelerine yer verdi.
Halen yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim öğretim faaliyetlerine devam eden SBTÜ’nün 2022 YKS kapsamında lisans düzeyinde de öğrenci alacağı için SBTÜ’nün tanıtımına yönelik çalışmalara önem ve öncelik verdiklerini belirten Rektör Kul, Şems-i Sivasi İl Halk Kütüphanesi içerisinde kurulan SBTÜ Rehberlik, Tanıtım ve Halkla İlişkiler Ofisinin öğrencilere yönelik tanıtım ve rehberlik çalışmalarına önemli katkılar sağlayacak bir platform olacağını söyledi.
SBTÜ Rehberlik, Tanıtım ve Halkla İlişkiler Ofisinin 2022 yılı üniversite tercih dönemi olan Ağustos ayı ortasına kadar 27 hafta boyunca ilimizdeki üniversite adayı öğrencilere ve onların velilerine hizmet vereceğini belirten Rektör Kul; “Bir idari personelimiz Ofisimizde sürekli olarak duracak. Ayrıca her hafta dönüşümlü olarak 2 araştırma görevlimiz ve ihtiyaca göre hocalarımız da Ofisimizde hizmet verecek. Her 2 haftada bir de Kütüphanedeki konferans salonunda öğrencilere ve velilerine yönelik seminerler düzenlemeyi planlıyoruz. Bu seminerlerde Üniversitemizde açılacak olan bölümlerin ve ilgili mesleklerin tanıtımının yanı sıra sınav kaygısı ve baş etme yolları, tercih rehberliği gibi öğrencilerimizin ihtiyaç duyacağı konulara yer vereceğiz. Ofisimizde vereceğimiz diğer hizmetleri, öğrencilerimizin taleplerine, görüş ve önerilerine göre şekillendireceğiz. Bu ofisimizin açılması konusunda yer tahsis eden ve desteklerini esirgemeyen İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Şems-i Sivasi İl Halk Kütüphanesinin kıymetli yöneticilerine teşekkür ediyor, SBTÜ Rehberlik, Tanıtım ve Halkla İlişkiler Ofisimizin ilimize ve üniversite adayı öğrencilerimize hayırlı ve uğurlu hizmetlere vesile olmasını diliyorum” dedi.
Program, öğrencilerin de katılımıyla açılış kurdelesinin kesilmesi ve ikramlarla devam etti.