<b>Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Akademik Personeline Yönelik Uzaktan Eğitim Konulu Hizmet İçi Eğitim Verildi</b>

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ) Uzaktan Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü (UZEM) tarafından, SBTÜ akademik personeline yönelik “Uzaktan Eğitim Konulu Hizmet İçi Eğitim” verildi.

Ülkemizin yaşadığı deprem felaketlerinin ardından Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) 17.02.2023 tarihli yazısı ile, 2022-2023 Bahar Yarıyılı derslerine uzaktan eğitim yoluyla devam edilmesine karar vermişti. Söz konusu kararın ardından, 27 Şubat 2023 itibariyle başlayacak eğitim-öğretim dönemi için gerekli altyapı ve teknik çalışmalar tamamlanarak 20 Şubat 2023 Pazartesi günü SBTÜ akademik personeline yönelik eğitim gerçekleştirildi. UZEM personellerinden Öğretim Görevlisi İbrahim Kaya tarafından hazırlanan eğitim, saat 10:00 ve 14:00’te iki oturum halinde SBTÜ Kampüsünde düzenlendi.

-          Hibrid eğitim için sınıf akıllı tahtasının kullanımı,

-          Hibrid eğitim için sınıf ses sisteminin kullanımı,

-          Uzaktan eğitim için bilgisayar aracılığı ile ÜBYS’ye giriş,

-          ÜBYS ile ders ve içerik yönetimi,

-          Uzaktan senkron ders yazılımı BigBlueButton kullanmı

başlıklarına dair bilgilerin anlatıldığı ve Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul’un her iki oturuma da katılarak süreci yerinde takip ettiği eğitim, tüm SBTÜ akademik personelinin katılımı ile tamamlandı.