<b>Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Öğrencilerine Yönelik Uzaktan Eğitim Konulu Uygulamalı Eğitim Verildi</b>

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ) Uzaktan Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü (UZEM) ve SBTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı (BİDB) tarafından, SBTÜ öğrencilerine yönelik uzaktan eğitim konulu webinar düzenlendi.

Ülkemizin yaşadığı Kahramanmaraş merkezli deprem felaketleri sonrasında Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı 2022-2023 Bahar Yarıyılı derslerine uzaktan eğitim yoluyla devam edilmesine karar vermişti. YÖK kararının ardından, 27 Şubat 2023 itibariyle başlayacak eğitim-öğretim dönemi için gerekli altyapı ve teknik çalışmalar tamamlanarak 23 Şubat 2023 Perşembe günü saat 10:00’da SBTÜ öğrencilerine yönelik eğitim gerçekleştirildi.

2022-2023 Bahar Yarıyılı öncesinde, derslerin online işlenişinde aksaklık yaşanmaması adına uzaktan eğitim sisteminin denendiği uygulamalı webinarda öğrenciler, oluşturulan sanal sınıflarda uzaktan eğitim sistemine canlı olarak bağlanıp öğretim elemanları ve idari personel eşliğinde sistemi deneme imkânı buldu.

Uygulamalı eğitim; Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğrencilerine Dr. Öğr. Üyesi Nurhan Güneş ve UZEM Personeli Öğretim. Görevlisi İbrahim Kaya, Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi öğrencilerine Doç. Dr. Emre Evlice ve BİDB personeli Şahin Yılmaz, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğrencilerine Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Aras ve BİDB personeli Abdullah Yıldız, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü öğrencilerine Doç. Dr. Emre Biçer ve Bilgi İşlem Daire Başkanı Ozan Ercan, Yabancı Diller Yüksekokulu öğrencilerine Öğr. Görevlisi Emirhan Hangişi ve BİDB personeli Enes Yıldız tarafından verildi.