Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektör Yardımcıları Üniversite’de Görevli Kadın Personelin Dünya Kadınlar Gününü Tebrik Etti

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Tolga Karaköy ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüsnü Deniz Başdemir, SBTÜ’de görevli kadın personelinin 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayarak karanfil takdim ettiler.

Görevi sebebiyle şehir dışında bulunan SBTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul’un selamını ve tebriklerini ileten Rektör Vekili Prof. Dr. Tolga Karaköy, kadının toplumların var oluş süreçlerinde tarihsel olarak üstlendiği rollere değindi. “Gelecek nesillerimizin yetişmesinde; evimizde, ülkemizde, iş yerlerimizde kadının her anlamda izlerinin bulunması bizleri daima daha başarılı bir toplum haline getirecektir.” diyen Prof. Dr. Tolga Karaköy, sözlerine SBTÜ kadın personelinin 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayarak son verdi.

SBTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüsnü Deniz Başdemir ise bir kadının istediği sürece gerçekleştiremeyeceği hiçbir şey olmadığına inandığı söyledikten sonra “Karanlık çağlarda dünya genelinde kadınlara gerekli değer verilmezken, Tomris Hatun örneğinde olduğu gibi bizim devlet yöneten kadınlarımız dahi vardı. Neşet Ertaş’ın dediği gibi kadınlar insandır, bizler ise insanoğluyuz. Hepinizin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun.” diyerek sözlerini noktaladı.