<b>Sivas Bilim Ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul’un 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Mesajı</b>

Şanlı tarihi boyunca birçok badireler atlatmış ve asla devletsiz kalmamış Türk milleti, 15 Temmuz 2016 günü yaşanan darbe girişimine topyekûn bir şekilde karşı koymuş ve bu girişimi sonuçsuz bırakmıştır. Dahili ve harici güçlerin Ülkemiz üzerindeki yıkıcı hevesleri, kahraman milletimizin dünyada eşine nadiren rastlanacak direnişi ile kursaklarında bırakılmıştır.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun yolunu açan Amasya Tamiminde yer alan “Ulusun bağımsızlığını yine ulusun azim ve kararı belirleyecektir.” esasında olduğu gibi; hain darbe girişimi esnasında milletimiz kendi iradesine yine kendisi sahip çıkmıştır. Milletimizin darbeciler karşısındaki bu duruşu sayesinde, adeta ikinci bir kurtuluş zaferi kazanılmış ve Türkiye Yüzyılının temelleri atılmıştır.

Milletimizin ülkesine ve bağımsızlığa duyduğu büyük sevgi ile gözünü kırpmadan verdiği mücadele; onları Türkiye Yüzyılının ve Cumhuriyetimizin ikinci asrının kahramanları yapmıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci asrı ülkemiz üstünde yıkıcı emeli olanlarla daimi mücadelenin sürdüğü; hukuk devletinin ve hak ve özgürlüklerin yüceltildiği, teknolojide atılımların hız kesmeden sürdüğü, bir çok alanda dışa bağımlılığın ortadan kalkarak ekonomik bağımsızlığımızın pekiştirildiği bir yüzyıl olacaktır.

Ülkemiz dış politika, enerji, savunma, ulaştırma ve altyapı, teknoloji, uzay, havacılık, eğitim, sağlık gibi alanlarda gerçekleştirdiği atılımlar sayesinde her geçen gün daha bağımsız ve dünya arenasında sözü daha fazla geçer hale gelmektedir.

Bizler de SBTÜ olarak bu bağlamda sorumluluk alarak; savunma sanayiinde uzmanlaşan eğitim politikamızla, Türkiye Yüzyılının yeni kahramanlarını yetiştirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü vesilesiyle; hain darbe girişimi karşısında kendini siper eden ve canları pahasına vatan müdafaası yapan Türkiye Yüzyılının Kahramanlarına şükranlarımızı sunuyoruz.