Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul’un 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ) Rektörü  Prof. Dr. Mehmet Kul’un 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

İşgal altındaki ülkemizi kurtarma yolunda ilk adımın atıldığı ve Millî Mücadelemizin başladığı tarih olan 19 Mayıs 1919, aynı zamanda bir milletin uyanışının da sembolü olmuştur. Bu uyanış milletin iradesine dayanan tam bağımsız Türk Devletinin kuruluşunun da hazırlayıcısı olmuştur.
Gençlik, bir ülkenin geleceğinin teminatıdır. Bütün ümidinin gençlikte olduğunu söyleyen Mustafa Kemal Atatürk; “Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar. Türk gençliği gayeye, bizim yüksek idealimize durmadan, yorulmadan yürüyecektir.” demiştir.
Dünyanın en büyük savunma savaşlarından birini vermiş neslin torunları olarak, Ülkemizin istiklalinin, istikbalinin savunma sanayinden geçtiğini düşünüyoruz. Bizler SBTÜ ailesi olarak, Devletimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Bandırma Vapuru ile İstanbul’dan denize açılırken sahip olduğu idealleri gönülden benimseyerek, can pahasına kazanılmış ve emanetimiz olan bağımsızlığımızı, hür vatanımızı geleceğe aktarmak için, yanımıza aldığımız gençliğimizle beraber büyük bir özveri ile çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz.
Bu düşünce ve hislerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu vatan için canını ortaya koymuş aziz şehitlerimizi ve, gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor; tüm gençlerimizin bayramını kutluyorum.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun!