Sivas Bilim Ve Teknoloji Üniversitesi (Sbtü) Uzaktan Eğitim Uygulama Ve Araştırma Merkezi (Uzem) “Güvenli Çemrimiçi Sınav Eğitimi” Düzenledi

SBTÜ UZEM Müdürlüğü, Üniversitenin akademik personeli için “Güvenli Çevrimiçi Sınav Eğitimi” gerçekleştirdi. 26 Nisan 2023 Çarşamba günü saat 11:00 ve 14:00’te iki oturum şeklinde düzenlenen eğitimde, Öğr. Gör. İbrahim Kaya, ÜBYS üzerinden çevrimiçi sınav ve sınava soru hazırlama yöntemleri ile çevrimiçi sınavda güvenliği sağlamak için başvurulacak yöntemler konusunda bilgiler verip aynı zamanda ilgili konularda örnekler ile pratik çalışmalar gerçekleştirdi.

Yüksek Öğretim Kurulu’nun (YÖK) 30 Mart 2023 Perşembe günü açıklamış olduğu ve 3 Nisan 2023 Pazartesi günü uygulanmaya başlayan karma/hibrit eğitim kararını doğrultusunda, vize/ara sınavların çevrimiçi olarak yapılması uygulamasının sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmesi için UZEM ve Bilgi İşlem Daire Başkanlığının aldığı karar ile Üniversitemiz akademik personeline güvenli çevrimiçi sınav eğitimi verilmesi planlanmıştır.

Öğr. Gör. İbrahim Kaya tarafından gerçekleştirilen eğitimde, katılım sağlayan akademik personele ÜBYS sınav modülünün nasıl çalıştığı, soru ve sınav oluşturma yöntemleri, sınavı yayınlama ve derse bağlama süreçleri, aynı zamanda “Big Blue Button” web konferans yazılımı üzerinden nasıl güvenli sınav uygulaması gerçekleştirileceği gibi konularda ayrıntılı bilgiler sunulup anlık olarak örnek sorular ve sınav oluşturularak bir çevrimiçi güvenli sınav denemesi gerçekleştirildi. Sunum dışında, katılımcıların soruları ve özellikle merak ettiği konular hakkında gerekli bilgiler verilerek eğitim içeriği zenginleştirildi.

Eğitimin her iki oturumuna da katılamayan akademik personellerin mağduriyet yaşamaması adına alternatif bir çözüm olarak, söz konusu personel SBTÜ UZEM Youtube kanalında ilgili konular hakkındaki video içeriklere ulaşabileceklerdir. Videoların da yeterli gelmediği noktada UZEM personelleri Öğr. Gör. Volkan Çelik ve Öğr. Gör. İbrahim Kaya ile iletişim kurulabilecektir.