Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesiden ALONET'e Ziyaret

Sayın Rektörümüz akademik personel ile birlikte ALONET’te incelemelerde bulundu. Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi akademik kadrosu, ALONET Bilgi Teknolojileri firmasını ziyaret ederek yapılan çalışmaları yerinde inceledi.
            Mevlana Mahallesinde yaklaşık 9 bin m2 alanda hizmet veren ALONET Bilgi Teknolojileri firmasında incelemelerde bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet KUL, yeni nesil yazılımların üretilmesinde Üniversitemizin önemli bir role sahip olacağını ifade etti.
            Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi olarak eğitimin yanı sıra Sivas’ta faaliyet gösteren firmalara katkı sağlamak için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet KUL; “Türkiye yazılım ve yapay zekâ alanında yeni bir döneme giriyor. Bu süreçte nitelikli insan kaynağı çok önemli. Biz de bu alanda eğitimlerimizi yoğunlaştırarak sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanı yetiştireceğiz” dedi.
            Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ALONET Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Ahmet İSPİRLİ; “Artık gelecek yapay zeka ve yazılım üzerine kuruluyor. Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitemiz bu anlamda çok büyük önem taşıyor. Dünya ülkeleri arasında en genç nesle sahip ülkelerden biri olmamıza rağmen maalesef bu alanda istenilen noktada değiliz. Ama bu durum yakın zamanda değişecek. Genç Üniversitemiz gibi yeni kurulan kamu kurum ve kuruluşlarımızla artık biz de yapay zeka ve yazılım alanında söz sahibi olma yolunda hızla mesafe kat ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.