Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde Eğitim Öğretim Başladı

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi 2020 bahar dönemi itibariyle eğitime başladı. Savunma Teknolojileri Anabilim Dalı Yüksek Lisans ve Doktora öğrenci adayları geçtiğimiz hafta içerisinde sınav ve mülakata girdi. Başarılı olan öğrenciler 19-20 Şubat tarihleri arasında kayıtlarını tamamlayacak ve 24 Şubat 2020 Pazartesi günü ilk derse başlamış olacak.
            Kuruluş çalışmalarının başlamasından itibaren bir yıl içerisinde hedefledikleri gibi lisansüstü eğitime öğrenci almaktan ötürü mutlu olduklarını belirten Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet KUL; “Adım adım hedeflerimize doğru yol alıyoruz. İnşallah baştan beri savunduğumuz Savunma Sanayiinde ihtisas üniversitesi olma hedefini gerçekleştireceğiz. Bu maksatla tüm öğretim elemanlarımızla Ankara’ya teknik ziyaret gerçekleştiriyoruz” dedi.
            2019-2020 bahar döneminde başlayacak olan eğitimlerde öğrencilerimize ASELSAN, ROKETSAN, TÜBİTAK SAGE, TÜBİTAK UZAY, TUSAŞ-TAİ ve Türk Uzay Ajansı gibi Savunma Sanayii kuruluşlarında görev alan uzman öğretim üyeleri ders verecek ve danışmanlık yapacak. Üniversitemizde yetişecek öğrenciler savunma sanayii alanında aranan eleman olacak ve üretime ciddi oranda katkı sağlayacak.
            SAVUNMA SANAYİİ SAHA ZİYARETİ
            Savunma Sanayii alanında ihtisaslaşmak amacıyla yola çıkan üniversitemizde bu kapsamda yapılan ziyaretlerde aralıksız olarak devam ediyor. Bahar dönemi başlamadan önce Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet KUL öncülüğünde yerinde incelemeler yapmak üzere Ankara’ya yola çıkan öğretim üyelerimiz ve araştırma görevlilerimiz hafta boyunca TÜBİTAK SAGE, TÜBİTAK UZAY, ROKETSAN, ASELSAN, TAİ-Türk Havacılık, Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme ve Geliştirme Vakfı, ODTÜ Üniversitesi ve Bilkent Üniversitesi gibi kurum ve kuruluşlar ile eğitim, araştırma ve proje tasarımları ile ilgili istişarelerde bulunacaklar.