Sivas Çocuk Hakları İl Komitesinden Üniversitemize Ziyaret

Sivas Çocuk Hakları İl Komitesi üyesi çocuklar Rol Model Çalışması kapsamında Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul’u ziyaret etti. Üniversitemiz toplantı salonunda gerçekleştirilen ziyarette komite üyesi çocuklar, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul’a Savunma Teknolojileri ve Mühendislik alanlarında sorular sordu. Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul ise çocuklarla yakından ilgilenerek teknolojik gelişmeler ve ülkemizde yerli imkanlarla üretilen savunma teknolojileri hakkında bilgiler verdi.
            Üniversitemizin işbirliği yaptığı ASELSAN, ROKETSAN, TAI, Türk Havacılık Uzay Sanayii gibi ülkemizin önemli Savunma Sanayii kuruluşlarında yapılan AR-GE çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul; “Artık savunma sistemleri teknolojiyle buluşuyor. Bu kapsamda yerli ve milli birçok savunma teknolojisi geliştiriyor. Hava ve Kara savunma sistemleriyle artık ülkemiz kendini daha iyi müdafaa ediyor. Bunun en iyi örneğini Suriye’de görebiliriz. Orada kullanılan silahların neredeyse tamamı yerli ve milli imkanlarla üretiliyor. Bunların yanı sıra hava radar sistemleri, akıllı insansız hava araçları ve deniz araçları geliştiriliyor. Akıllı mühimmatlar geliştiriliyor. Bu geliştirilen teknolojinin arkasında ASELSAN, ROKETSAN, TÜBİTAK, TAI, Türk Havacılık Uzay Sanayii gibi ülkemizin en önemli Savunma Sanayii kuruluşları yer alıyor. Biz de Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi olarak bu Savunma Sanayii kuruluşlarıyla işbirliği yaparak hem onların teknolojisini Sivas’a taşımak hem de geliştirilen çalışmaların üzerine ne ekleyebiliriz düşüncesiyle projeler geliştirmek istiyoruz. Her biriniz ilerde bu ve buna benzer projelerde çeşitli görevler alabilirsiniz. Onun için çok çalışın. Üniversite olarak ilk ve ortaöğretim kurumlarımızda bu alandaki çalışmaları destekliyoruz, destekleyeceğiz” ifadelerine yer verdi.
            Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul’un sunumun ardından komite üyesi çocuklar laboratuvarda Taramalı Elektron Mikroskobu (SEM) ile canlıları inceleme imkanı buldu. Taramalı Elektron Mikroskobu ile canlıları yüz kat daha yakından görebilen çocuklar, hem öğrendi hem eğlendi.