TEKNOFEST 2021 Adaylarına Önemli Eğitim Desteği

Türkiye’nin en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivallerinden biri olan TEKNOFEST Festivali kıyasıya bir mücadeleye sahne olacak. Sivas’tan yarışmaya katılacak öğrencilere Üniversitemiz akademik personeli tarafından önemli eğitim desteği. 21-26 Eylül tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek olan Festivalde İlkokul ve Ortaokul öğrencileri; İnsanlık Yararına Teknoloji, Eğitim Teknolojileri ve Akıllı Ulaşım alanlarında yarışmaya katılabilecek.

Lise öğrencileri; Akıllı Ulaşım, Biyoteknoloji İnovasyon, Çevre ve Enerji Teknolojileri, Eğitim Teknolojileri, Hack İstanbul, İnsanlık Yararına Teknoloji, İnsansız Sualtı Sistemleri, Roket, Tarım Teknolojileri, Uçan Araba Tasarımı, Wrod Drone Cup, Ulaşımda Yapay Zekâ, Savaşan İnsansız Hava Aracı alanlarında yarışabilecek.

Lisans, Lisansüstü öğrencileri ve mezunları da; Akıllı Ulaşım, Biyoteknoloji İnovasyon, Çevre ve Enerji, Efficiency Challenge Elektrikli Araç, Eğitim Teknolojileri, Hack İstanbul, Helikopter Tasarımı, İletişim Teknolojileri, İnsanlık Yararına Teknoloji, Uluslararası İnsansız Hava Aracı, İnsansız Sualtı Sistemleri, Jet Motor Tasarımı, Karma Sürü Simülasyon, Turizm Teknolojileri, Model Uydu, Robotaksi-Binek Otonom Araç, Roket, Savaşan İnsansız Hava Aracı, Sürü İHA, Tarım Teknolojileri, Tarımsal İnsansız Kara Aracı, Uçan Araba Tarasım, Word Drone Cup, Ulaşımda Yapay Zekâ, Sağlıkta Yapay Zekâ alanlarında proje geliştirerek yarışabilecek.

Geçtiğimiz yıl 81 il ve 84 ülkeden 2 Bin 197 takım, 100 bin gencin başvurduğu Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’in 2021 yılı yarışmalarının bir parçası olmak isteyen adaylar https://teknofest.org/yarismalar.html adresinden yarışmaya başvurabiliyor.

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Türkiye Teknoloji Takımı tarafından ilk olarak 2018 yılında gerçekleştirilen ve günümüzde de başarıyla devam ettirilerek Dünyanın en nitelikli festivali olma özelliğini taşıyan TEKNOFEST 2021 Havacılık Uzay ve Teknoloji Festivalinde yarışacak öğrenciler, Üniversitemiz akademisyenleri tarafından verilen danışmanlık hizmetiyle başarıya daha yakın olacak.

Sivas Valiliği himayesinde Üniversitemiz ile Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü arasında imzalanan sosyal, bilimsel ve teknolojik iş birliği protokolü kapsamında TEKNOFEST 2021 Havacılık Uzay ve Teknoloji Festivalinde yarışacak.

Ortaokul öğrencilerine

-          Robotik,

Lise öğrencilerine

-          Siber Güvenlik,

-          İnsansız Hava Araçları

-          Tarım Teknolojisi,

-          Bitkide Ana Baba Tayini ve Akrabalık Seviyelerinin Belirlenmesi,

-          Farklı Besi Ortamlarında Kültüre Alınan Bitkilerin Ortama Gösterdiği Adaptasyonlar,

Konularında hocaların, eğitimle beraber planlanan süreçte bilgi ve uygulama desteği konusunda rehberlik yapacağı ve danışmanlık hizmeti yapılacağı bildirilmiştir.

Ayrıca Robotik alanda; Araştırma Görevlisi Sezer Dümen, İremnur Duru, Tuba Taş, Kevser İrem Cömert, Şekip Dalgaç;

Siber Güvenlik Alanında Araştırma Görevlilerimiz Özlem Ceviz, Hatice Aktaş, Esra Kavalcı, Arife Azman, Emre Yüksek, Bilal Tekin;

İnsansız Hava Araçları alanında; Arş. Gör. Nurullah Özkan, Arş. Gör. Bilal Çaya;

Tarım Teknolojisi alanında söz konusu projeye Prof. Dr. Muhammad Asım, Doç. Dr. Faheem Shahzad Baloch, Arş. Gör. İlker Yüce, Arş. Gör. Yeter Çilesiz, Arş. Gör. Özlem Akgür, Arş. Gör. Mehmet Bedir katılım ve destek sağlamışlardır.