TEKNOFEST 2021 Teknoloji Yarışmalarına Hazırlık Eğitimlerimiz Başlıyor

TEKNOFEST 2021 Teknoloji Yarışmalarına Sivas ilimizden katılacak öğrenciler, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında, yarışmalara Üniversitemiz akademik personeli mentorlüğünde hazırlanacak.
     TEKNOFEST 2021 Teknoloji Yarışmalarında yarışmak üzere Sivas Fen Lisesi tarafından seçilen 11 öğrenciye yönelik olarak Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi tarafından tanışma ve koordinasyon toplantısı düzenlendi.
     Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Farabi Gençlik Merkezi hizmet binasında gerçekleştirilen tanışma ve koordinasyon toplantısında; Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Cengiz Coşkun ve araştırma görevlileri, yazılım alanında yapılacak çalışmalara yönelik olarak yarışmacı öğrencilere bilgilendirmede bulundular.
     21-26 Eylül 2021 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek olan Hack İstanbul Yarışmasına birçok ülkeden katılan hackerler ile kıyasıya mücadele edecek olan öğrencilerimiz, bu zorlu yarışmaya Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi akademik personeli ve araştırma görevlileri tarafından verilen eğitimlerle hazırlanıyor.
     Söz konusu 11 yarışmacı öğrenciye yönelik olarak her hafta çarşamba günleri 10.00-12.00 saatleri arasında yazılım ve siber güvenlik alanlarında teorik bilgilerin yanı sıra uygulamalı eğitimler de veriliyor. Sınırları zorlayacak siber saldırıların engellenmesi ve verilen görevlerin gerçekleştirilmesi yönünde eğitim verilen öğrencilere, yarışma süreci boyunca danışmanlık yapılacak.
     Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST; Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürütücülüğünde, Türkiye’de millî teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan birçok kuruluşun paydaşlığıyla düzenleniyor.