TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal Üniversitemizi Ziyaret Etti

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Öğrenci ve Akademisyen Buluşması Programı kapsamında yüksek hızlı tren ile geldiği ilimizde Sivas Tren Garında Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız tarafından karşılandı.

İlk olarak Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul’u makamında ziyaret eden TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’a günün anısına Rektörümüz tarafından hayat ağacı motifi işlemeli tablo hediye edildi.

Makam ziyaretinin ardından modern alt yapısı ve ileri teknolojisi ile dikkat çeken laboratuvarlarımızı yerinde gözlemleyen TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, SBTÜ Konferans Salonunda “Genç İnsan Kaynağımız ile Birlikte Acil Çözüm Gerektiren Güçlüklere Karşı Yenilikçi Bilim ve Teknoloji Yaklaşımı” konulu seminer ile öğrenci ve akademisyenlerimiz ile buluştu.

Programın açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul, “Çeşitli konularda istişarelerde bulunduğumuz, kuruluş aşamasında bizlere 'herkesin yaptığını yapma, sıra dışı bir şey yap' diyen ve desteğini her zaman hissettiğimiz TÜBİTAK Başkanımız Prof. Dr. Hasan Mandal’ı konuk etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Başkanımıza teşekkürlerimizi sunuyorum.” dedi.

Gelecek kuşaklar için çok büyük işlere imza atıldığının altını çizen TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, “Bilim ve teknoloji her alanda karşımıza çıkan terimler. 60 yılı geride bırakan bir kurumun yüzde 10’una tekabül eden bir hizmette bulunmak hayatımın en önemli olayı. Son yıllarda dünya genelinde yeni fikirlere en fazla destek veren ülkelerin başında gelmekteyiz. Bu desteklerin yansımalarını görüyoruz. Geleceğin Türkiyesi çok daha güçlü olacak.” diye konuştu.

Program TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal'ın katılımcılardan gelen soruları yanıtlamasının ardından sona erdi.