Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı Ziyaret Edildi

Savunma Sanayiine yönelik faaliyet gösteren kuruluşlarda saha incelemesi yapmak ve ortak proje üretmek amacıyla Ankara’da bir dizi ziyaretlerde bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul ve beraberindeki akademik personelimiz, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı Genel Müdürü Sadık Piyade’yi ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul ve akademik personelimizle yakından ilgilenen Vakıf Genel Müdürü Sadık Piyade, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin savunma sanayii alanı için önemli bir fırsat olduğunu söyledi. Vakfın bağlı ortaklıkları olan ASELSAN, HAVELSAN, ROKETSAN, İSPİR ve ASPİLSAN şirketlerinin faaliyet alanı ve geliştirilen projeler hakkında bilgi veren Vakıf Genel Müdürü Sadık Piyade ile Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul ve beraberindeki akademik personelimizle işbirliği yapılacak alanlarda istişarelerde bulunuldu.

Yapılan ziyaret ve incelemeler hakkında değerlendirmelerde bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul; “Üniversite olarak Savunma Sanayii alanında ihtisaslaşmak istiyoruz. Savunma Sanayii’nin ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman ve mühendis problemini çözmek ve alanda bizde varız demek için proje üretmeye, işbirliği yapmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda akademik personelimizle birlikte bir dizi ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Projeleri yerinde inceleyerek üzerine ne ekleyebiliriz ya da nasıl farklı bir proje geliştirebiliriz düşüncesiyle çalışmalar yapıyoruz. Ayrıca bu kapsamda yaptığımız işbirliği ile akademik personellerimiz ve Savunma Teknolojileri Alanında eğitim alan Yüksek Lisans ve Doktora öğrencilerimiz ülkemizin önemli Savunma Sanayii kuruluşlarında görev alan hocaların öğrencisi olma fırsatını elde ediyor” ifadelerine yer verdi.

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı Genel Müdürü Sadık Piyade, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul ve akademik personelimizi 21-25 Mayıs 2021 tarihinde düzenlenecek olan Türk savunma ve havacılık sanayisinin en büyük gösteri platformu olan Uluslararası Savunma Sanayii Fuarına (IDEF) davet etti.