Ulaş Çok Programlı Anadolu Lisesi Öğrencileri Üniversitemizi Ziyaret Etti

Ulaş Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri, 06 Temmuz 2021 Salı günü Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesini ziyaret ederek Fakültede yürütülen çalışmaları yerinde incelediler.
Ziyarete, Ulaş Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Gamze Arpa refakatindeki 10, 11 ve 12. sınıf öğrencileri katıldı. Öğrenciler ilk olarak Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi Moleküler, Genetik ve Biyoteknoloji Laboratuvarını yerinde incelediler. Dr. Öğr. Üyesi Fatih Ölmez, laboratuvarda bulunan cihaz, alet ve ekipmanların kısa bir tanıtımını yaparak moleküler biyoloji ve doku kültürü alanında yürütülen projeler ile ilgili bilgiler verdi.
Ulaş Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri daha sonra Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tolga Karaköy ile bir araya geldiler. Fakültede bulunan bölümler ve yürütülen çalışmalar hakkında öğrencilere bir sunum yapan Dekan Karaköy öğrencilerin tarımla ilgili sorularını da cevapladı.
Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tolga Karaköy, üniversite ve meslek seçimine ilişkin tercihleri ve geleceğe ilişkin hayalleri konusunda öğrencilerle sohbet etti.  Samimi bir ortamda gerçekleştirilen sohbetin ardından, Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tolga Karaköy, programa katılan lise öğrencileriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.