Üniversite Sanayi İş Birliği Kapsamında RC Endüstri Ulaşım Araçları A.Ş. Sivas Yük Vagonu Fabrikasına Ziyaret

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul ve beraberindeki heyet, RC Endüstri Ulaşım Araçları A.Ş. bünyesinde Sivas 1. Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Yük Vagonu Üretim Fabrikasını ziyaret ederek, yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.
SBTÜ’nün, üniversite-sanayi iş birliği çalışmaları kapsamında 05 Ağustos 2021 tarihinde gerçekleştirilen ziyarete Rektör Prof. Dr. Mehmet Kul ile birlikte; Dr.  Öğr. Üyesi Ali Suat Yıldız, Dr. Öğr. Üyesi Emre Yurtkuran ve Dr. Öğr. Üyesi Nazım Babacan katıldı.
RC Endüstri Yük Vagonu Fabrikasında üretim süreçlerini inceleyen heyete Fabrika Teknik Direktörü Mustafa Kemal Oytun Bostancı ile Ar-Ge Şefi Adnan Gürsoy bilgi verdi. Devamında SBTÜ ile RC Endüstri Ulaşım Araçları A.Ş. arasında yürütülebilecek ortak çalışmalar konusunda değerlendirmelerde bulunuldu. Fabrika Teknik Direktörü Bostancı, SBTÜ ile her türlü ortak çalışma ve iş birliğine açık olduklarını söyledi.
SBTÜ’nün spesifik olarak savunma sanayiine odaklandığını ve Üniversitenin savunma teknolojileri alanında dikey büyümesini hedeflediklerini söyleyen Rektör Kul; “İlimizde savunma sanayi dışında üretim yapan firmalarla da iş birliğini önemsiyoruz. Üniversitemiz bünyesinde bulunan bilgisayar, elektrik-elektronik, uçak, kimya, makine, ziraat, metalürji ve malzeme mühendisliği anlarındaki bilimsel potansiyelimizi sektörle paylaşmak, sektörün güncel ve pratik uygulamalarını da öğrencilerimizin deneyimine sunmak istiyoruz. Bizim tanışma amaçlı bu ziyaretlerimizi takiben hocalarımız ve öğrencilerimiz bu firmalarımızla ortak çalışmalarını sürdürecekler.” dedi.