Üniversitemiz Bilim ve Teknoloji Topluluğundan ASELSAN Sivas Hassas Optik Firmasına Ziyaret

Bilim ve Teknoloji Haftası etkinlikleri kapsamında Sivas Fen Lisesi öğrencilerine yönelik ASELSAN Sivas Hassas Optik Firmasına gezi düzenlendi.

Üniversitemiz öğrencilerinden oluşan Bilim ve Teknoloji Topluluğu tarafından organize edilen gezi etkinliğinde, öğrenciler yerli ve millî imkânlarla Türk Silahlı Kuvvetlerinin kullanımı için üretilen nişangâh ve optikleri inceledi.

Ziyarette ilk olarak öğrencilere ASELSAN Sivas Hassas Optik firması hakkında bilgi verildi, firmada üretilen ürünler ve kullanım alanlarına ilişkin sunum yapıldı. Daha sonra ASELSAN Sivas Hassas Optik Firması Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, öğrencilerle bir araya gelerek önerilerde bulundu.Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Sultan Şehir Sivas’ta öğrencilere büyük görevler düştüğünü belirten Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım “Ülkemiz yerli ve millî imkanlarla üretim yapmak için önemli kararlar alıyor, çok ciddi yatırımlar yapıyor.Sizler bu imkânları daha yolun başında görme fırsatını elde ediyorsunuz. Artık teknolojik gelişmeler dünyamızı ve ülkemizi çok hızlı bir şekilde değiştiriyor. Yani bir dönem çok revaçta olan bir mesleği, 5-10 yıl sonra faaliyette göremiyorsunuz. Siz de bu doğrultuda meslek seçiminizi yapın ve doğru adımlar atın.Sizler bu dönemde daha çok çalışmalı, ülkemizin yerli ve milli savunma sanayi hedefine katkı sunmalısınız. Hatta Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Sultan Şehir Sivas’ta daha çok çalışmak zorundasınız.Çünkü temel burada atıldıysa burası daha sağlam ayakta durmalıdır” ifadelerine yer verdi. Etkinliğin oldukça verimli geçtiğini belirterek Üniversitemize ve ASELSAN Sivas Hassas Optik Yönetimine teşekkür eden öğrenciler, mühendislik alanlarını daha yakından tanıdıklarını belirttiler. Ziyarette Bilim ve Teknoloji Topluluğu temsilcileri, Araştırma Görevlileri Hatice Aktaş, Özlem Ceviz, Esra Kavalcı, Emre Yüksek, Bilal Tekin de yer aldı.