Üniversitemiz ile TÜBİTAK BİLGEM arasında anlaşma

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, ülkemizin önde gelen Savunma Sanayii kuruluşlarıyla iş birliği anlaşmaları imzalamaya devam ediyor. Savunma Sanayii alanında ihtisaslaşmak ve ülkemize değer katacak projeler geliştirmek amacıyla iş birliği protokolleri imzalayan Üniversitemiz, bu kapsamda TÜBİTAK Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi (TÜBİTAK BİLGEM) ile “İyi Niyet Anlaşması” imzaladı.

Elektronik Harp Sistem Yazılım Çözümleri ve Sistem Hizmetleri, Siber Güvenlik, Su Altı Savunma Sistemleri, Savunma Sistem Çözümleri, Elektro Optik ve Lazer Sistemleri, Raylı Ulaşım Sistemleri, Dijital Dönüşüm Planlama, Yazılım Geliştirme, GÖKTÜRK-1 Uydusu, Kriptolu IP Telefon, Milli Askeri Mesajlaşma Sistemi ve Elektronik Harp Projeleri gibi birçok milli proje geliştirerek Savunma Sanayii alanında öncü kuruluşlardan biri olan TÜBİTAK BİLGEM ile imzalanan “İyi Niyet Anlaşması” Üniversitemizin de geliştirilen projelerde yer almasına katkı sağlayacak.

Daha önce yapılan anlaşmalar doğrultusunda akademisyenlerimiz, araştırma görevlilerimiz ve öğrencilerimiz, TÜBİTAK UZAY, TÜBİTAK SAGE, TÜBİTAK BİLGEM, TUSAŞ, ROKETSAN gibi Savunma Sanayii kuruluşlarında projelerde etkin rol oynuyor, bu projeler kapsamında tezlerini hazırlıyor.

TÜBİTAK BİLGEM ile imzalanan “İyi Niyet Anlaşması” hakkında değerlendirmelerde bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet KUL, Savunma Sanayii alanında ülkemizin gelişmesine ve kalkınmasına destek olmak amacıyla iş birliği anlaşmaları yaptıklarını belirterek; “Ülkemizin en önemli Savunma Sanayii kuruluşlarından biri olan TÜBİTAK BİLGEM ile yaptığımız bu anlaşma Üniversitemizin gücüne güç katacak. Anlaşma kapsamında özellikle Savunma Sanayii alanlarında katma değer üretebilecek teknolojik konularla karşılıklı olarak eğitim, proje, uygulama, araştırma ve geliştirme çalışmaları yapılacak. Böylelikle ülkemizin ekonomik ve stratejik gelişimine katkılarda bulanacağız” ifadelerine yer verdi.