Üniversitemizde Uzaktan Eğitim Başladı

23.03.2020 tarihi itibariyle Üniversitemizde açık olan lisansüstü programlar uzaktan eğitim yoluyla verilmeye başlanmıştır

Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle üniversitelerde eğitime verilen 1 haftalık aranın ardından Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından alınan karar gereği Üniversitemizde verilen tezli yüksek lisans ve doktora programlarına destek materyali sağlamak amacıyla kurulan ve kullanılan platform, tüm derslerin interaktif şekilde canlı ve gerçek zamanlı olarak verilecek şekilde yeniden düzenlendi ve Uzaktan eğitim 23 Mart 2020 tarihinde sorunsuz olarak başlamış oldu.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının “dijital dönüşüm projesi” kapsamında ve aynı vizyonu takip ederek yapılanmasına başlayan ve ilk yılında lisansüstü programlarla eğitim-öğretime başlayan Üniversitemizde Savunma Teknolojileri Anabilim Dalında öğrenim gören Yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin hiçbir aksama olmadan gerekli eğitimlerini alabilmeleri için her türlü altyapı hazırlandı.

Uzaktan eğitimle gerçek zamanlı olarak ders veren eğiticilerin sanal sınıflarına katılan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet KUL, “İçinden geçtiğimiz bu zor zamanlarda personelimizin ve öğrencilerimizin hayatını riske etmeden mümkün olan en iyi eğitimi vermek temel amacımız. Öğrencilerimizin akademik kazanımlarında bir eksiklik olmaması için öğretim üyesi ekibimiz fedakarca çalışıyor. Yüz yüze eğitimi aratmayacak bir ortam oluşturmaya çalıştık. Ders materyalleri hazırlandı. Öğretim üyelerimiz dersleri canlı olarak anlatıyorlar. Öğrenciler derse gerçek ortamda olduğu gibi iştirak ediyor, sorularını soruyor, cevaplarını alıyorlar.  Tek dileğimiz bir an evvel bu badireden en az zarar ve kayıpla ülkece ve Milletçe çıkmak. O zamana kadar tüm mensuplarımıza Üniversite ortamını evlerine taşıyoruz. Adı uzaktan eğitim ama bu sistemle Üniversite ortamını öğrencilerimizin evlerine taşıyoruz. Onlar bize biz onlara artık daha yakınız.

Tüm mensuplarımıza tekrar çağrı yapmak istiyorum “ evde kalın, bizimle kalın, sağlıklı kalın, hoşçakalın.”