Üniversitemizden Sivas Çalıştayı Değerlendirme Toplantısına Katılım Sağlandı

Toplantıya Üniversitemiz adına Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet KUL, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Meftuni YEKELER ve Genel Sekreterimiz Kadir Ali SEÇER katıldı.

Değerlendirme toplantıda konuşan Sayın Vali Salih AYHAN, 26 Aralık 2018’de düzenlenen Sivas Çalıştayının 1. yılında, çalıştay sonrasında yapılan çalışmaları paylaşmak amacıyla bir araya geldiklerini belirterek eğitim-öğretim-gençlik, kültür ve turizm, sağlık ve sosyal hizmetler, ekonomik kalkınma ve gelişme konularında yapılan çalışmalara dikkat çekti.

Eğitim alanında yapılan çalışmalarda Bilim ve Teknoloji Üniversitemizin Sivas için önemli bir değer olduğunu ifade eden Vali Ayhan, üniversitemiz için 300 Akademik Personel kadrosu ihdas edildiğini dile getirdi. Yeni üniversitenin Sivas’ın yükseköğretim başta olmak üzere her alanda değer katacağına vurgu yaptı.

Üniversitemizde nitelikli akademik personelin oluşturulması için her türlü desteği vereceklerini söyleyen Vali Ayhan; “26 Aralık 2018’de düzenlediğimiz Sivas Çalıştayının ardından Bilim ve Teknoloji Üniversitemizin Rektör ataması gerçekleştirildi. Eğitim, Fuar ve Kongre Merkezi binasının üniversitemize tahsisi yapıldı ve çalışmalar başlatıldı. Kurt Deresi mevkiinde planlanan kampüs ile ilgili proje çalışmaları devam etmektedir. Bilim ve Teknoloji Üniversitemizde; Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi, 2 Yüksekokul ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsünün onayları alınmıştır. Üniversitemiz için 300 Akademik Personel kadrosu ihdas edilmiştir. Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Akademik Personeli Destekleme Protokolüyle nitelikli akademik personelin üniversite bünyesinde istihdamının artırılması için maddi destek sağlayacağız” şeklinde konuştu.